El personal del Centre de Recerca Matemàtica va realitzar una trobada el 27 de febrer per ajudar a recaptar donacions en ajut a les víctimes dels terratrèmols que han afectat Turquia i Síria.

Aquest dilluns el personal del Centre de Recerca Matemàtica es va reunir per recaptar fons per assistir a les víctimes dels terratrèmols de Turquia i Síria. Durant l’esmerçar-dinar, al qual varies persones van col·laborar portant menjar i begudes, es va animar a la gent a fer les seves aportacions, tant en metàl·lic com a traves de les diferents ONGs que estan treballant en les tasques de suport a la població per pal·liar els efectes d’aquest desastre natural.

Els sismes, amb una magnitud 7,8 i 7,5 a l’escala sismològica de magnitud de moment (MW), es van produir el passat 6 de febrer amb unes nou hores de diferencia i van deixar greus danys al sud de Turquia i a Síria. La ubicació del terratrèmol el situa a les proximitats d’una triple unió entre les plaques tectòniques d’Anatòlia, àrab i africana. La falla d’Anatòlia oriental, en particular, té uns 700 quilòmetres de llargada i s’ubica en una zona molt poblada.

Aquests dos terratrèmols, juntament amb les repliques subsegüents, han causat fins al moment més de 50.000 morts i 120.000 ferits. A la pèrdua de vides humanes s’hi ha de sumar la destrucció material i el desplaçament de població en conseqüència, i també la pèrdua de patrimoni cultural a les zones afectades.

Durant la trobada Álvaro González, investigador Postdoctoral Juan de la Cierva i membre del grup de recerca en sistemes complexos del CRM, va explicar les causes i diferents formes que poden agafar aquests fenòmens naturals, així com els riscos per a la població que viu en zones on l’activitat sísmica és més habitual.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

The CRM Holds its Colloquium with a Revamped Format

The CRM Holds its Colloquium with a Revamped Format

The CRM Colloquium, held on September 4th, 2023, featured a talk by Carlos Kenig on nonlinear wave equations, while the event’s networking opportunities underscored the importance of collaborative efforts in mathematical research. The meeting was an opportunity to showcase the strength of the mathematical community in Barcelona, and its firm commitment to advancing the frontiers of mathematics.