Select Page

El personal del Centre de Recerca Matemàtica va realitzar una trobada el 27 de febrer per ajudar a recaptar donacions en ajut a les víctimes dels terratrèmols que han afectat Turquia i Síria.

Aquest dilluns el personal del Centre de Recerca Matemàtica es va reunir per recaptar fons per assistir a les víctimes dels terratrèmols de Turquia i Síria. Durant l’esmerçar-dinar, al qual varies persones van col·laborar portant menjar i begudes, es va animar a la gent a fer les seves aportacions, tant en metàl·lic com a traves de les diferents ONGs que estan treballant en les tasques de suport a la població per pal·liar els efectes d’aquest desastre natural.

Els sismes, amb una magnitud 7,8 i 7,5 a l’escala sismològica de magnitud de moment (MW), es van produir el passat 6 de febrer amb unes nou hores de diferencia i van deixar greus danys al sud de Turquia i a Síria. La ubicació del terratrèmol el situa a les proximitats d’una triple unió entre les plaques tectòniques d’Anatòlia, àrab i africana. La falla d’Anatòlia oriental, en particular, té uns 700 quilòmetres de llargada i s’ubica en una zona molt poblada.

Aquests dos terratrèmols, juntament amb les repliques subsegüents, han causat fins al moment més de 50.000 morts i 120.000 ferits. A la pèrdua de vides humanes s’hi ha de sumar la destrucció material i el desplaçament de població en conseqüència, i també la pèrdua de patrimoni cultural a les zones afectades.

Durant la trobada Álvaro González, investigador Postdoctoral Juan de la Cierva i membre del grup de recerca en sistemes complexos del CRM, va explicar les causes i diferents formes que poden agafar aquests fenòmens naturals, així com els riscos per a la població que viu en zones on l’activitat sísmica és més habitual.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project The MSCA-COFUND TOUCH project, spearheaded by the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), has been funded under the prestigious Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) and the Horizon Europe...

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

The roundtable titled “And after the Degree, What?” held at the Universidad de La Rioja, during the Conference of Deans of Mathematics, explored various career options for mathematics graduates, such as academia and industry. David Romero, head of the Knowledge Transfer Unit (KTU) at CRM, discussed the unique aspects of industrial PhDs, emphasizing their value in producing highly qualified professionals.

Participació del CRM a l’EspaiCiència

Participació del CRM a l’EspaiCiència

El passat 13 de març, Andrea Suárez, Fernando Gastón i Marcel Morillas, de la Unitat de Transferència del Coneixement del CRM (KTU), juntament amb Pau Varela i Mariona Fucho, de comunicació i divulgació, van participar a l’EspaiCiència dins del...

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El Premi Abel 2024 ha estat atorgat a Michel Talagrand, matemàtic del Centre Nacional de la Recerca Científica (CNRS) a París, França. Talagrand ha desenvolupat la seva recerca en la teoria de probabilitats i l’anàlisi funcional, disciplines que investiguen el comportament dels processos aleatoris i les propietats dels espais i funcions. El Premi Abel, sovint comparat amb el Premi Nobel de matemàtiques, va ser establert pel govern noruec el 2002 per honorar el 200è aniversari del naixement de Niels Henrik Abel, un matemàtic noruec.

Estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona visiten el CRM

Estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona visiten el CRM

Més de cinquanta estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona van visitar el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) el 21 de març, com a part de la seva participació en les proves Cangur. Durant la visita, els estudiants van poder conèixer de primera mà el món de la recerca científica a través de tres investigadors predoctorals del CRM, que van compartir els seus coneixements i experiències en camps tan diversos com la biologia matemàtica, neurociència i sistemes dinàmics.

El CRM participa en l’Exporecerca Jove donant un premi especial

El CRM participa en l’Exporecerca Jove donant un premi especial

El CRM va participar a l’edició de l’Exporecerca Jove celebrada del 6 al 9 de març, on va atorgar un premi especial al millor treball de matemàtiques o de contingut matemàtic. L’Exporecerca Jove és una fira de recerca internacional per a estudiants de secundària i batxillerat. Els projectes són avaluats per un jurat qualificat.