Select Page

D’esquerra a dreta: David Romero (CRM KTU), Aran Terrades, Irina Espasa i Pau Reig (CRM KTU).

Irina Espasa, guanyadora del Premi Extraordinari de Batxillerat 2022, Aran Terrades, estudiant de l’Escola Virolai, han realitzat aquest mes de juliol estades amb la unitat de transferència del coneixement del CRM per conèixer de primera mà la recerca matemàtica.

El Centre de Recerca Matemàtica acull des de fa anys joves talents científics a través de diversos programes que permeten a estudiants de secundària i batxillerat acostar-se a la recerca. Durant períodes que van des d’una setmana a un mes sencer, aquests estudiants poden viure en primera persona l’activitat dels diferents grups de recerca del centre i, fins i tot, col·laborar en petits projectes.

Aran Terrades (a d’alt), estudiant de l’Escola Virolai, i Irina Espasa, guanyadora del Premi Extraordinari de Batxillerat 2022.

Durant aquest mes de juliol dos estudiants han visitat el centre per treballar amb la unitat de transferència del CRM. Aran Terrades, estudiant de batxillerat de l’escola Virolai de Barcelona, ha realitzat la seva estada gràcies al programa INNOBAT, en el que col·labora CERCA. Aquest programa proposa impulsar l’aprenentatge més enllà dels límits tradicionals de l’aula, fomentant la curiositat i estimulant l’adquisició de competències en altres àmbits. Aquesta col·laboració serveix també per acostar als alumnes i als professors al fascinant món de la recerca que es fa a Catalunya i al dia a dia d’una carrera investigadora. Les activitats de recerca es converteixen en una oportunitat real d’immersió en el coneixement i en la pràctica científica, inspirant els estudiants a créixer com a pensadors crítics i apassionats aprenents.

També durant aquest juliol ha dut a terme la seva estada Irina Espasa, guanyadora del premi extraordinari de batxillerat 2022. Aquests premis estan organitzats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) i s’obtenen de superar unes proves específiques només accessibles a alumnat amb notes mitjanes de batxillerat per sobre del 8,5, amb l’objectiu de ser reconeixement oficial dels mèrits dels alumnes que demostren una preparació especial en aquests ensenyaments. Irina, antiga estudiant de l’institut Jaume Balmes de Barcelona, es troba actualment cursant primer any de matemàtiques a la Universitat de Barcelona.

Durant la seva estada, Irina i Aran han tingut l’oportunitat d’immersió total en l’entorn investigador del centre, compartint el dia a dia amb l’equip de la KTU. David Romero, doctor en matemàtiques i responsable de serveis cientificotècnics, i Pau Reig, desenvolupador de programari científic en col·laboració amb el grup de recerca en Biologia Matemàtica i Computacional del CRM, han fet d’amfitrions de totes dues estudiants.

Activitats com aquesta compleixen un paper fonamental per tal de fomentar les carreres científiques entre els i les joves estudiants del país, al mateix temps que serveixen per garantir el retorn i l’impacte de la recerca en la societat. La participació dels investigadors en activitats que acosten la recerca a la ciutadania és crucial per promoure la comprensió pública de la ciència i fomentar l’interès en la investigació. Aquesta interacció permet als ciutadans conèixer de primera mà les implicacions pràctiques de la recerca i la seva rellevància en la vida quotidiana. A més, promou una comunicació bidireccional que enriqueix el procés científic amb perspectives diverses i potencials idees innovadores.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project The MSCA-COFUND TOUCH project, spearheaded by the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), has been funded under the prestigious Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) and the Horizon Europe...

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

The roundtable titled “And after the Degree, What?” held at the Universidad de La Rioja, during the Conference of Deans of Mathematics, explored various career options for mathematics graduates, such as academia and industry. David Romero, head of the Knowledge Transfer Unit (KTU) at CRM, discussed the unique aspects of industrial PhDs, emphasizing their value in producing highly qualified professionals.

Participació del CRM a l’EspaiCiència

Participació del CRM a l’EspaiCiència

El passat 13 de març, Andrea Suárez, Fernando Gastón i Marcel Morillas, de la Unitat de Transferència del Coneixement del CRM (KTU), juntament amb Pau Varela i Mariona Fucho, de comunicació i divulgació, van participar a l’EspaiCiència dins del...

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El Premi Abel 2024 ha estat atorgat a Michel Talagrand, matemàtic del Centre Nacional de la Recerca Científica (CNRS) a París, França. Talagrand ha desenvolupat la seva recerca en la teoria de probabilitats i l’anàlisi funcional, disciplines que investiguen el comportament dels processos aleatoris i les propietats dels espais i funcions. El Premi Abel, sovint comparat amb el Premi Nobel de matemàtiques, va ser establert pel govern noruec el 2002 per honorar el 200è aniversari del naixement de Niels Henrik Abel, un matemàtic noruec.

Estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona visiten el CRM

Estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona visiten el CRM

Més de cinquanta estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona van visitar el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) el 21 de març, com a part de la seva participació en les proves Cangur. Durant la visita, els estudiants van poder conèixer de primera mà el món de la recerca científica a través de tres investigadors predoctorals del CRM, que van compartir els seus coneixements i experiències en camps tan diversos com la biologia matemàtica, neurociència i sistemes dinàmics.

El CRM participa en l’Exporecerca Jove donant un premi especial

El CRM participa en l’Exporecerca Jove donant un premi especial

El CRM va participar a l’edició de l’Exporecerca Jove celebrada del 6 al 9 de març, on va atorgar un premi especial al millor treball de matemàtiques o de contingut matemàtic. L’Exporecerca Jove és una fira de recerca internacional per a estudiants de secundària i batxillerat. Els projectes són avaluats per un jurat qualificat.