Martínez es converteix en gerent del CRM, després de tres anys com a responsable de projectes del centre i amb una àmplia trajectòria en centres d’investigació.

El Centre de Recerca Matemàtica (CRM) ha nomenat Gemma Martínez Barrera com la seva nova Gerent. Martínez compta amb una àmplia trajectòria en gestió al món de la recerca, com a responsable d’economia i finances de l’Institut Universitari d’Estudis Europeus, i al departament de projectes de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC). Els últims tres anys ha exercit com a responsable de projectes del CRM.

La seva experiència prèvia, de més de vint anys, ha forjat una sòlida base per al seu nou rol al CRM. En aquest sentit, Martínez considera que ”haver estat tants anys en centres de recerca i en diferents departaments m’ha donat una visió molt àmplia del que implica la gestió d’un centre, i això em servirà per entendre millor les necessitats de cadascun dels departaments”.

Com a gerent del CRM, el seu lideratge serà clau en la gestió de personal, econòmica, comptable i pressupostària, per tal de garantir els estàndards més alts d’integritat, transparència i compliment dels requisits legislatius i reglamentaris, i consolidar mecanismes per brindar un servei eficient a la comunitat matemàtica.

El punt de partida ha de ser detectar les fortaleses per continuar potenciant-les i avaluar les debilitats perquè deixin de ser-ho, sempre comptant amb l’equip humà del CRM

Un moment d’expansió per al CRM

El centre es troba immers en un procés de creixement, impulsat pel projecte d’Excel·lència Maria de Maeztu atorgat al CRM en la convocatòria de 2020. Segons Martínez, aquest reconeixement ”és un premi a l’esforç d’un equip que treballa dia a dia per donar el millor de si mateix. Si a aquest reconeixement li afegim que en els últims anys els investigadors del centre han aconseguit molts projectes, això implica que estem vivint un creixement exponencial que hem de saber gestionar a tots els nivells, i crec que ens ho hem de prendre com un repte i, alhora, com una oportunitat”.

La seva formació multidisciplinària, com a llicenciada en ciències econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, en història de l’art i diplomada en relacions laborals, i la seva dedicació la converteixen en la persona idònia per impulsar el desenvolupament i l’excel·lència del CRM. Sobre els objectius futurs que haurà de fer front el centre, la nova gerent parla de la importància d’establir “una bona base de confiança des de l’inici del projecte, i això implica que ha d’existir una evident alineació amb la direcció del centre per poder assolir els objectius principals. També és bàsic que aquesta relació de confiança existeixi amb els investigadors del centre, amb l’equip de suport i tothom que treballi directament o indirectament amb el CRM.”

El Centre de Recerca Matemàtica s’enorgulleix de donar la benvinguda a Gemma Martínez Barrera i espera amb entusiasme les fites i avenços que s’assoliran sota el seu lideratge. Junts, estan preparats per assolir nous nivells de competitivitat i consolidar-se com un referent en la recerca matemàtica en l’àmbit nacional i internacional.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda, a Full Professor at the Universitat Politècnica de Catalunya and affiliated researcher at CRM, has been invited to give a lecture in the Nachdiplom series at ETH Zurich. Her lecture, titled “Singular Symplectic Manifolds,” is scheduled for the fall of 2025 and is expected to delve into the intricacies of this complex topic, a subject she has extensively researched since 2009.

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

The Centre de Recerca Matemàtica (CRM) welcomes a dynamic group of members, including Jordi Castellví in Combinatorics, Mariona Fucho Rius as the new Scientific Comm Officer, Alexandre Garcia-Duran in Neuroscience, Pablo Nicolás in Algebra and Geometry, Amaia Vielba in Computational Biology, and Søren István Adorján Dyhr in fluid dynamics. Each brings a unique blend of expertise and interdisciplinary focus, enhancing CRM’s research landscape in mathematics and its applications.

Josep Sardanyés participa un any més al programa ESCOLAB

Josep Sardanyés participa un any més al programa ESCOLAB

Josep Sardanyés, investigador principal del grup de Biologia Matemàtica i Computacional , va impartir una xerrada divulgativa sobre la teoria del caos a estudiants de tercer i quart d’ESO de l’Institut Pla Marcell (Cardedeu) amb el títol “Què és el caos?”.

Doctoral INPhINIT Fellowships – Incoming Call 2024

Doctoral INPhINIT Fellowships – Incoming Call 2024

The CRM is offering 9 positions as part of the INPhINIT Incoming Call 2024 granted by ''la Caixa'' Foundation.Application Deadline: 24 January 2024, 2 pm (Peninsular Spain time)The "la Caixa" Foundation is offering 30 doctoral fellowships for...

The CRM Signs the CoARA Agreement

The CRM Signs the CoARA Agreement

Expanding from earlier initiatives like the San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA) or the Leiden Manifesto, CoARA widens its scope beyond a simple statement of purpose. It actively encourages organizations to pledge their commitment to overhaul their assessment methods within a defined time frame, spanning from 2022 to 2027.

Matemàtiques per a la perfecta cocció de la carn

Matemàtiques per a la perfecta cocció de la carn

La Unitat de Transferència del Coneixement del CRM col·labora en un projecte que aplica models matemàtics per proporcionar un control en temps real per a la cocció de la carn, assegurant una cocció uniforme i al punt desitjat.  A la cuina, com a la...