Select Page

Martínez es converteix en gerent del CRM, després de tres anys com a responsable de projectes del centre i amb una àmplia trajectòria en centres d’investigació.

El Centre de Recerca Matemàtica (CRM) ha nomenat Gemma Martínez Barrera com la seva nova Gerent. Martínez compta amb una àmplia trajectòria en gestió al món de la recerca, com a responsable d’economia i finances de l’Institut Universitari d’Estudis Europeus, i al departament de projectes de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC). Els últims tres anys ha exercit com a responsable de projectes del CRM.

La seva experiència prèvia, de més de vint anys, ha forjat una sòlida base per al seu nou rol al CRM. En aquest sentit, Martínez considera que ”haver estat tants anys en centres de recerca i en diferents departaments m’ha donat una visió molt àmplia del que implica la gestió d’un centre, i això em servirà per entendre millor les necessitats de cadascun dels departaments”.

Com a gerent del CRM, el seu lideratge serà clau en la gestió de personal, econòmica, comptable i pressupostària, per tal de garantir els estàndards més alts d’integritat, transparència i compliment dels requisits legislatius i reglamentaris, i consolidar mecanismes per brindar un servei eficient a la comunitat matemàtica.

El punt de partida ha de ser detectar les fortaleses per continuar potenciant-les i avaluar les debilitats perquè deixin de ser-ho, sempre comptant amb l’equip humà del CRM

Un moment d’expansió per al CRM

El centre es troba immers en un procés de creixement, impulsat pel projecte d’Excel·lència Maria de Maeztu atorgat al CRM en la convocatòria de 2020. Segons Martínez, aquest reconeixement ”és un premi a l’esforç d’un equip que treballa dia a dia per donar el millor de si mateix. Si a aquest reconeixement li afegim que en els últims anys els investigadors del centre han aconseguit molts projectes, això implica que estem vivint un creixement exponencial que hem de saber gestionar a tots els nivells, i crec que ens ho hem de prendre com un repte i, alhora, com una oportunitat”.

La seva formació multidisciplinària, com a llicenciada en ciències econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, en història de l’art i diplomada en relacions laborals, i la seva dedicació la converteixen en la persona idònia per impulsar el desenvolupament i l’excel·lència del CRM. Sobre els objectius futurs que haurà de fer front el centre, la nova gerent parla de la importància d’establir “una bona base de confiança des de l’inici del projecte, i això implica que ha d’existir una evident alineació amb la direcció del centre per poder assolir els objectius principals. També és bàsic que aquesta relació de confiança existeixi amb els investigadors del centre, amb l’equip de suport i tothom que treballi directament o indirectament amb el CRM.”

El Centre de Recerca Matemàtica s’enorgulleix de donar la benvinguda a Gemma Martínez Barrera i espera amb entusiasme les fites i avenços que s’assoliran sota el seu lideratge. Junts, estan preparats per assolir nous nivells de competitivitat i consolidar-se com un referent en la recerca matemàtica en l’àmbit nacional i internacional.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project The MSCA-COFUND TOUCH project, spearheaded by the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), has been funded under the prestigious Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) and the Horizon Europe...

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

The roundtable titled “And after the Degree, What?” held at the Universidad de La Rioja, during the Conference of Deans of Mathematics, explored various career options for mathematics graduates, such as academia and industry. David Romero, head of the Knowledge Transfer Unit (KTU) at CRM, discussed the unique aspects of industrial PhDs, emphasizing their value in producing highly qualified professionals.

Participació del CRM a l’EspaiCiència

Participació del CRM a l’EspaiCiència

El passat 13 de març, Andrea Suárez, Fernando Gastón i Marcel Morillas, de la Unitat de Transferència del Coneixement del CRM (KTU), juntament amb Pau Varela i Mariona Fucho, de comunicació i divulgació, van participar a l’EspaiCiència dins del...

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El Premi Abel 2024 ha estat atorgat a Michel Talagrand, matemàtic del Centre Nacional de la Recerca Científica (CNRS) a París, França. Talagrand ha desenvolupat la seva recerca en la teoria de probabilitats i l’anàlisi funcional, disciplines que investiguen el comportament dels processos aleatoris i les propietats dels espais i funcions. El Premi Abel, sovint comparat amb el Premi Nobel de matemàtiques, va ser establert pel govern noruec el 2002 per honorar el 200è aniversari del naixement de Niels Henrik Abel, un matemàtic noruec.

Estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona visiten el CRM

Estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona visiten el CRM

Més de cinquanta estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona van visitar el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) el 21 de març, com a part de la seva participació en les proves Cangur. Durant la visita, els estudiants van poder conèixer de primera mà el món de la recerca científica a través de tres investigadors predoctorals del CRM, que van compartir els seus coneixements i experiències en camps tan diversos com la biologia matemàtica, neurociència i sistemes dinàmics.

El CRM participa en l’Exporecerca Jove donant un premi especial

El CRM participa en l’Exporecerca Jove donant un premi especial

El CRM va participar a l’edició de l’Exporecerca Jove celebrada del 6 al 9 de març, on va atorgar un premi especial al millor treball de matemàtiques o de contingut matemàtic. L’Exporecerca Jove és una fira de recerca internacional per a estudiants de secundària i batxillerat. Els projectes són avaluats per un jurat qualificat.