Tres experts de la Comissió Europea  van visitar el CRM durant el passat mes d’abril per realitzar l’avaluació del segell d’excel·lència HRS4R (Human Resources Strategy for Researchers). 

El Centre de Recerca Matemàtica ostenta des de 2015 l’acreditació HRS4R, concedida per la Comissió Europea a les institucions de recerca que han avançat en l’alineació de les seves polítiques de recursos humans amb els principis establerts a la Carta Europea d’Investigadors i el Codi de conducta per a la contractació de personal investigador.

Com a part del procés de seguiment del compliment amb els requisits d’aquest segell, tres experts de la Comissió Europea van visitar el CRM per entrevistar-se amb representants de tots els membres de la comunitat investigadora del centre (estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i investigadors principals) , així com amb els òrgans de direcció. Durant la seva visita, els experts van realitzar un anàlisi de tota la informació i accions realitzades des de l’obtenció del segell, així com una exhaustiva feina per conèixer a fons les pràctiques del centre en matèria de gestió del talent investigador.

Els experts, que provenien d’universitats d’Irlanda, Itàlia i Bòsnia Hercegovina, van valorar molt positivament l’ambient de treball del centre, ja que tots els entrevistats durant la visita van expressar la seva satisfacció amb les seves condicions de treball i els recursos als que tenen accés. En particular es va considerar com a molt bona pràctica la política de ‘porta oberta’ de la direcció del CRM per tractar qualsevol incidència, i també la proximitat de l’oficina de suport a la recerca. Durant les entrevistes també va quedar palesa que la comunitat investigadora està informada dels avanços relacionats amb el programa de l’HRS4R, com ara la recent elaboració del protocol anti-assetjament del centre. Els experts també es van mostrar satisfets al conèixer les sinergies i col·laboracions del CRM amb altres institucions, com es el cas del procés d’adscripció d’investigadors de tres de les principals universitats catalanes.

El pla d’acció vigent és el tercer des de l’obtenció del segell. Durant tots aquests anys s’han dut a terme accions per millorar la transparència en els processos de selecció del personal investigador, fer accessible tota la informació en relació als drets i deures dels treballadors, així com accions enfocades a millorar febleses del centre com ara l’escletxa de gènere existent, un dels reptes més importants en matèria de recursos humans al CRM.

Amb la renovació del segell HRS4R, es reconeix la participació i la implicació de tota la comunitat investigadora del centre, així com la dedicació dels òrgans de direcció i l’àrea de suport a la recerca per posar els màxims recursos possibles a disposició de l’estructura de recerca del CRM. La convergència de les polítiques de recursos humans amb els principis fomentats per la Comissió Europea és especialment important en el marc del desplegament del projecte María de Maeztu aconseguit fa un any.

HRS4R @ CRM

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Call for applications: CRM Director

Call for applications: CRM Director

The Centre de Recerca Matemàtica (CRM) is a CERCA institute created in 1984 by the Institut d’Estudis Catalans. Its remit is to be a resource of excellence in mathematical research and training at international level. Its specific aims are: 1....

Un nou projecte internacional investigarà el paper dels receptors d’acetilcolina en la formació i estabilització de la memòria.

Un nou projecte internacional investigarà el paper dels receptors d’acetilcolina en la formació i estabilització de la memòria.

Aquesta investigació és dirigida per Alex Roxin, investigador principal del grup de neurociència del CRM, i Yingxue Wang, de l’Institut de Neurociència Max Planck a Florida, amb el suport financer del programa CRCNS de la National Science Foundation dels EUA. S’explorarà l’impacte dels receptors muscarínics d’acetilcolina (mAChRs) en la creació i la consistència dels patrons d’activitat del cervell que formen part de la nostra memòria, especialment en les neurones piramidals de l’hipocamp en la zona CA1. Combinant teoria i experiments pràctics, i utilitzant les últimes eines neurofarmacològiques, aquest projecte pot identificar objectius específics per tractar trastorns de la memòria, com l’Alzheimer.

Inaugural Welcome Day for Newcomers at CRM

Inaugural Welcome Day for Newcomers at CRM

Lluís Alsedà, Director of the CRM, welcomed participants during the center's welcome day, expressing satisfaction with the diverse attendance and emphasizing the importance of collective governance alongside individual contributions. David Romero...

Núria Fagella, Eva Miranda i Arantxa Sanz participen a l’esdeveniment “Reptes en matemàtiques i el seu impacte social”

Núria Fagella, Eva Miranda i Arantxa Sanz participen a l’esdeveniment “Reptes en matemàtiques i el seu impacte social”

La conferència “Reptes en matemàtiques i el seu impacte social”, organitzada per diverses institucions acadèmiques, va comptar amb la participació de les investigadores del CRM Núria Fagella i Eva Miranda, i la directora executiva del centre Arantxa Sanz. L’esdeveniment va estar enfocat a apropar la investigació matemàtica a la societat, amb dues ponències a càrrec de Yang-Hui He i Pilar Bayer Isant, i una taula rodona amb acadèmics destacats per abordar les implicacions socials, científiques i culturals de la matemàtica.

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda, a Full Professor at the Universitat Politècnica de Catalunya and affiliated researcher at CRM, has been invited to give a lecture in the Nachdiplom series at ETH Zurich. Her lecture, titled “Singular Symplectic Manifolds,” is scheduled for the fall of 2025 and is expected to delve into the intricacies of this complex topic, a subject she has extensively researched since 2009.

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

The Centre de Recerca Matemàtica (CRM) welcomes a dynamic group of members, including Jordi Castellví in Combinatorics, Mariona Fucho Rius as the new Scientific Comm Officer, Alexandre Garcia-Duran in Neuroscience, Pablo Nicolás in Algebra and Geometry, Amaia Vielba in Computational Biology, and Søren István Adorján Dyhr in fluid dynamics. Each brings a unique blend of expertise and interdisciplinary focus, enhancing CRM’s research landscape in mathematics and its applications.