Select Page

Tres experts de la Comissió Europea  van visitar el CRM durant el passat mes d’abril per realitzar l’avaluació del segell d’excel·lència HRS4R (Human Resources Strategy for Researchers). 

El Centre de Recerca Matemàtica ostenta des de 2015 l’acreditació HRS4R, concedida per la Comissió Europea a les institucions de recerca que han avançat en l’alineació de les seves polítiques de recursos humans amb els principis establerts a la Carta Europea d’Investigadors i el Codi de conducta per a la contractació de personal investigador.

Com a part del procés de seguiment del compliment amb els requisits d’aquest segell, tres experts de la Comissió Europea van visitar el CRM per entrevistar-se amb representants de tots els membres de la comunitat investigadora del centre (estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i investigadors principals) , així com amb els òrgans de direcció. Durant la seva visita, els experts van realitzar un anàlisi de tota la informació i accions realitzades des de l’obtenció del segell, així com una exhaustiva feina per conèixer a fons les pràctiques del centre en matèria de gestió del talent investigador.

Els experts, que provenien d’universitats d’Irlanda, Itàlia i Bòsnia Hercegovina, van valorar molt positivament l’ambient de treball del centre, ja que tots els entrevistats durant la visita van expressar la seva satisfacció amb les seves condicions de treball i els recursos als que tenen accés. En particular es va considerar com a molt bona pràctica la política de ‘porta oberta’ de la direcció del CRM per tractar qualsevol incidència, i també la proximitat de l’oficina de suport a la recerca. Durant les entrevistes també va quedar palesa que la comunitat investigadora està informada dels avanços relacionats amb el programa de l’HRS4R, com ara la recent elaboració del protocol anti-assetjament del centre. Els experts també es van mostrar satisfets al conèixer les sinergies i col·laboracions del CRM amb altres institucions, com es el cas del procés d’adscripció d’investigadors de tres de les principals universitats catalanes.

El pla d’acció vigent és el tercer des de l’obtenció del segell. Durant tots aquests anys s’han dut a terme accions per millorar la transparència en els processos de selecció del personal investigador, fer accessible tota la informació en relació als drets i deures dels treballadors, així com accions enfocades a millorar febleses del centre com ara l’escletxa de gènere existent, un dels reptes més importants en matèria de recursos humans al CRM.

Amb la renovació del segell HRS4R, es reconeix la participació i la implicació de tota la comunitat investigadora del centre, així com la dedicació dels òrgans de direcció i l’àrea de suport a la recerca per posar els màxims recursos possibles a disposició de l’estructura de recerca del CRM. La convergència de les polítiques de recursos humans amb els principis fomentats per la Comissió Europea és especialment important en el marc del desplegament del projecte María de Maeztu aconseguit fa un any.

HRS4R @ CRM

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Hypatia 2024

Hypatia 2024

El passat dilluns 3 de juny va començar l’Hypatia 2024, un curs d’estiu que es va estendre fins dijous 6 de juny. L’Hypatia és una iniciativa per formar joves investigadors i investigadores i obrir nous camps d’estudi per aquells més sèniors,...

El CRM participa un any més a la Festa de la Ciència

El CRM participa un any més a la Festa de la Ciència

El CRM participa un any més a la Festa de la CiènciaEl Centre de Recerca Matemàtica (CRM) va participar en la 17a Festa de la Ciència amb dos tallers: La La Lambda: Les Matemàtiques de la Música, que va explorar la relació entre les matemàtiques i...

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project The MSCA-COFUND TOUCH project, spearheaded by the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), has been funded under the prestigious Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) and the Horizon Europe...

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

The roundtable titled “And after the Degree, What?” held at the Universidad de La Rioja, during the Conference of Deans of Mathematics, explored various career options for mathematics graduates, such as academia and industry. David Romero, head of the Knowledge Transfer Unit (KTU) at CRM, discussed the unique aspects of industrial PhDs, emphasizing their value in producing highly qualified professionals.

Participació del CRM a l’EspaiCiència

Participació del CRM a l’EspaiCiència

El passat 13 de març, Andrea Suárez, Fernando Gastón i Marcel Morillas, de la Unitat de Transferència del Coneixement del CRM (KTU), juntament amb Pau Varela i Mariona Fucho, de comunicació i divulgació, van participar a l’EspaiCiència dins del...