L’activitat, a càrrec de professor de professors de la facultat de ciències de la UAB, s’emmarca dintre de la 27ª Setmana de la Ciència de Catalunya organitzada por la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) y la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu d’aquest taller teòric-pràctic, que va comptar amb la participació de 80 alumnes de Batxillerat, és donar a conèixer com la física i la química poden ser la resposta a l’alt impacte que les activitats humanes han tingut sobre els ecosistemes terrestres. El canvi climàtic es considera una de les cinc amenaces principals que causen la pèrdua de la biodiversitat al món, juntament amb la pèrdua d’hàbitats, la sobreexplotació, la contaminació i les espècies exòtiques invasores. La ciència pot ser la solució per contrarestar l’impacte negatiu de l’activitat humana a la Terra.

La presentació es va realitzar a l’auditori del CRM, amb una benvinguda als alumnes per part del director del centre, Lluís Alsedà, que va ressaltar la importància de la col·laboració entre les especialitats que s’imparteixen a la facultat, i va animar als estudiants a desenvolupar les seves carreres científiques en el futur. El taller va prosseguir amb una presentació de la Dra. Roser Maneja, professora del Departament de Geografia de la UAB, i va permetre als alumnes conèixer els diferents laboratoris de la UAB.

L’activitat està impulsada pel programa ADAMED SmartUP, organitzat per l’Adamed Foundation.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Criteris de priorització FI per a l’any 2023

Criteris de priorització FI per a l’any 2023

A continuación podeu consultar els criteris de priorització de les sol·licituds presentades per a la convocatòria d’Ajuts Joan Oró per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació (FI 2023), dirigits a...

10 New Researchers have Joined the CRM since Early September

10 New Researchers have Joined the CRM since Early September

The start of this 2022/2023 academic year has been quite exciting at the Centre de Recerca Matemàtica, with the arrival of ten researchers to join various groups at the centre to continue (or start) their scientific careers. We want to give them a warm welcome into the CRM community, wishing them an enriching experience during their time with us.

The CAFE Project Held its Final Conference in Barcelona

The CAFE Project Held its Final Conference in Barcelona

At the end of last month, September 27th-29th, the Climate Advanced Forecasting of sub-seasonal Extremes Final Conference (CAFE) was celebrated. CAFE is a Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Network with a consortium formed by ten international partners recruiting, hosting and interdisciplinary training a total of 12 Early Stage Researchers (ESRs). The research aim of the project is to improve the predictability of extreme weather events at the sub-seasonal scale from fields such as climate science, complex networks and data analysis.