[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

L’activitat, a càrrec de professor de professors de la facultat de ciències de la UAB, s’emmarca dintre de la 27ª Setmana de la Ciència de Catalunya organitzada por la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) y la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu d’aquest taller teòric-pràctic, que va comptar amb la participació de 80 alumnes de Batxillerat, és donar a conèixer com la física i la química poden ser la resposta a l’alt impacte que les activitats humanes han tingut sobre els ecosistemes terrestres. El canvi climàtic es considera una de les cinc amenaces principals que causen la pèrdua de la biodiversitat al món, juntament amb la pèrdua d’hàbitats, la sobreexplotació, la contaminació i les espècies exòtiques invasores. La ciència pot ser la solució per contrarestar l’impacte negatiu de l’activitat humana a la Terra.

La presentació es va realitzar a l’auditori del CRM, amb una benvinguda als alumnes per part del director del centre, Lluís Alsedà, que va ressaltar la importància de la col·laboració entre les especialitats que s’imparteixen a la facultat, i va animar als estudiants a desenvolupar les seves carreres científiques en el futur. El taller va prosseguir amb una presentació de la Dra. Roser Maneja, professora del Departament de Geografia de la UAB, i va permetre als alumnes conèixer els diferents laboratoris de la UAB.

L’activitat està impulsada pel programa ADAMED SmartUP, organitzat per l’Adamed Foundation.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Call for applications: CRM Director

Call for applications: CRM Director

The Centre de Recerca Matemàtica (CRM) is a CERCA institute created in 1984 by the Institut d’Estudis Catalans. Its remit is to be a resource of excellence in mathematical research and training at international level. Its specific aims are: 1....

Un nou projecte internacional investigarà el paper dels receptors d’acetilcolina en la formació i estabilització de la memòria.

Un nou projecte internacional investigarà el paper dels receptors d’acetilcolina en la formació i estabilització de la memòria.

Aquesta investigació és dirigida per Alex Roxin, investigador principal del grup de neurociència del CRM, i Yingxue Wang, de l’Institut de Neurociència Max Planck a Florida, amb el suport financer del programa CRCNS de la National Science Foundation dels EUA. S’explorarà l’impacte dels receptors muscarínics d’acetilcolina (mAChRs) en la creació i la consistència dels patrons d’activitat del cervell que formen part de la nostra memòria, especialment en les neurones piramidals de l’hipocamp en la zona CA1. Combinant teoria i experiments pràctics, i utilitzant les últimes eines neurofarmacològiques, aquest projecte pot identificar objectius específics per tractar trastorns de la memòria, com l’Alzheimer.

Inaugural Welcome Day for Newcomers at CRM

Inaugural Welcome Day for Newcomers at CRM

Lluís Alsedà, Director of the CRM, welcomed participants during the center's welcome day, expressing satisfaction with the diverse attendance and emphasizing the importance of collective governance alongside individual contributions. David Romero...

Núria Fagella, Eva Miranda i Arantxa Sanz participen a l’esdeveniment “Reptes en matemàtiques i el seu impacte social”

Núria Fagella, Eva Miranda i Arantxa Sanz participen a l’esdeveniment “Reptes en matemàtiques i el seu impacte social”

La conferència “Reptes en matemàtiques i el seu impacte social”, organitzada per diverses institucions acadèmiques, va comptar amb la participació de les investigadores del CRM Núria Fagella i Eva Miranda, i la directora executiva del centre Arantxa Sanz. L’esdeveniment va estar enfocat a apropar la investigació matemàtica a la societat, amb dues ponències a càrrec de Yang-Hui He i Pilar Bayer Isant, i una taula rodona amb acadèmics destacats per abordar les implicacions socials, científiques i culturals de la matemàtica.

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda, a Full Professor at the Universitat Politècnica de Catalunya and affiliated researcher at CRM, has been invited to give a lecture in the Nachdiplom series at ETH Zurich. Her lecture, titled “Singular Symplectic Manifolds,” is scheduled for the fall of 2025 and is expected to delve into the intricacies of this complex topic, a subject she has extensively researched since 2009.

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

The Centre de Recerca Matemàtica (CRM) welcomes a dynamic group of members, including Jordi Castellví in Combinatorics, Mariona Fucho Rius as the new Scientific Comm Officer, Alexandre Garcia-Duran in Neuroscience, Pablo Nicolás in Algebra and Geometry, Amaia Vielba in Computational Biology, and Søren István Adorján Dyhr in fluid dynamics. Each brings a unique blend of expertise and interdisciplinary focus, enhancing CRM’s research landscape in mathematics and its applications.