[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

EscoLab és una iniciativa de Barcelona Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació dels centres de recerca que ofereixen les diverses activitats.

El passat 21 de novembre l’auditori del CRM va acollir un grup d’alumnes de 1er de Batxillerat de l’Escola Jaume Viladoms, a Sabadell, com a part del programa d’activitats de l’Escolab per aquest 2022-2023. L’activitat va anar a càrrec de Josep Sardanyés, investigador principal del Nonlinear Dynamics and Evolution (NoDE) Lab, amb el títol Què és el caos? i va consistir en un taller pràctic que feia visible el caos gràcies a un pèndul doble fabricat amb materials reciclats. El pèndul va permetre als alumnes observar les trajectòries erràtiques dibuixades amb la llum, proporcionada per dos llums LED a cada extrem del pèndul, i fins i tot va poder explorar formes de posar ordre en aquest caos per convertir-lo en un moviment ordenat.

Escolab 2
escolab 3
previous arrow
next arrow
Escolab 2
escolab 3
previous arrow
next arrow

La presentació també va mostrar als alumnes com el caos es ben present a la naturalesa i com ens afecta en coses tan quotidianes com el poder realitzar previsions del temps amb prou antelació. Els alumnes van poder també fer una competició per veure qui era capaç de seguir el moviment del pèndul millor i dibuixar-lo amb precisió.

Aquest taller és el primer de les quatre sessions que es realitzaran al CRM dintre del programa de l’Escolab d’enguany, adreçades a alumnat d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius. Les activitats consisteixen en tallers presencials o visites que permeten veure la gran diversitat de laboratoris que hi ha avui i entrar en contacte directe amb els equips multidisciplinaris que hi treballen i les línies de recerca que segueixen.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda, a Full Professor at the Universitat Politècnica de Catalunya and affiliated researcher at CRM, has been invited to give a lecture in the Nachdiplom series at ETH Zurich. Her lecture, titled “Singular Symplectic Manifolds,” is scheduled for the fall of 2025 and is expected to delve into the intricacies of this complex topic, a subject she has extensively researched since 2009.

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

The Centre de Recerca Matemàtica (CRM) welcomes a dynamic group of members, including Jordi Castellví in Combinatorics, Mariona Fucho Rius as the new Scientific Comm Officer, Alexandre Garcia-Duran in Neuroscience, Pablo Nicolás in Algebra and Geometry, Amaia Vielba in Computational Biology, and Søren István Adorján Dyhr in fluid dynamics. Each brings a unique blend of expertise and interdisciplinary focus, enhancing CRM’s research landscape in mathematics and its applications.

Josep Sardanyés participa un any més al programa ESCOLAB

Josep Sardanyés participa un any més al programa ESCOLAB

Josep Sardanyés, investigador principal del grup de Biologia Matemàtica i Computacional , va impartir una xerrada divulgativa sobre la teoria del caos a estudiants de tercer i quart d’ESO de l’Institut Pla Marcell (Cardedeu) amb el títol “Què és el caos?”.

Doctoral INPhINIT Fellowships – Incoming Call 2024

Doctoral INPhINIT Fellowships – Incoming Call 2024

The CRM is offering 9 positions as part of the INPhINIT Incoming Call 2024 granted by ''la Caixa'' Foundation.Application Deadline: 24 January 2024, 2 pm (Peninsular Spain time)The "la Caixa" Foundation is offering 30 doctoral fellowships for...

The CRM Signs the CoARA Agreement

The CRM Signs the CoARA Agreement

Expanding from earlier initiatives like the San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA) or the Leiden Manifesto, CoARA widens its scope beyond a simple statement of purpose. It actively encourages organizations to pledge their commitment to overhaul their assessment methods within a defined time frame, spanning from 2022 to 2027.

Matemàtiques per a la perfecta cocció de la carn

Matemàtiques per a la perfecta cocció de la carn

La Unitat de Transferència del Coneixement del CRM col·labora en un projecte que aplica models matemàtics per proporcionar un control en temps real per a la cocció de la carn, assegurant una cocció uniforme i al punt desitjat.  A la cuina, com a la...