La jornada, organitzada per CREAMAT, FEEMCAT i la SCM, estava adreçada a persones del món de l’educació matemàtica (infantil, primària, secundària, universitat…) i de la divulgació.

El passat dia 15 d’abril va tenir lloc la jornada MAMBO al CESIRE (centre de recursos pedagògics específics de suport a la innovació i la recerca educativa), amb l’objectiu d’explorar les possibilitats que ofereixen les experiències amb bombolles de sabó, tant per a l’educació matemàtica com per a la divulgació.

Entre el ponents i professionals convidats, l’activitat va tenir la participació de dos membres de la comunitat CRM: Joan Porti (UAB-CRM) i Daniel Ramos (IMAGINARY i col·laborador de la unitat de comunicació del CRM). Joan Porti va explorar la forma geomètrica de les bombolles, fent servir l’esfera com exemple de problema d’isoperimetria, i en particular el problema de la reina Dido, present a l’Eneida de Virgili. Daniel Ramos per la seva part va parlar sobre les pel·lícules de sabó i com aquestes formen superfícies d’àrea mínima. Aquestes tenen curvatura mitjana nul·la, i els matemàtics intenten trobar-ne exemples més enllà de les que es poden realitzar físicament amb sabó. Més enllà del contingut matemàtic, la seva xarrada va fer també una reflexió sobre la divulgació matemàtica, el seu rol i els seus límits, i sobre algunes de les eines i tècniques actuals.

La jornada va ser organitzada per CREAMAT, La Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT), i la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), i va comptar amb la col·laboració del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), Explòrium, Bubbly Maths, DiverMates i el Centre de Recerca Matemàtica.

Podeu veure ambdues xarrades a continuació:

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Eva Miranda, conferenciant Hardy per la LMS, durà a terme diverses conferències al Regne Unit durant aquest 2023

Eva Miranda, conferenciant Hardy per la LMS, durà a terme diverses conferències al Regne Unit durant aquest 2023

La London Mathematical Society (LMS) va nomenar Eva Miranda, catedràtica de geometria i topologia de la Universitat Politècnica de Catalunya i membre del CRM, com a Hardy Lecturer de la societat per aquest any 2023, per la seva condició d'”investigadora matemàtica de gran reputació” que alhora “pot adreçar-se a un ampli públic matemàtic”. Com a part d’aquest guardó, la professora Miranda iniciarà aquest mes de maig un cicle de conferències a diversos departaments de matemàtiques a universitats del Regne Unit que durarà fins al setembre.

The CRM Welcomes 3 New Members of its Staff

The CRM Welcomes 3 New Members of its Staff

Three new people joined the CRM during the month of April, both to work with research groups and with the research support team.The Centre de Recerca Matemàtica continues to grow with the recent addition of a postdoctoral researcher, a...

The CRM has Welcomed Several New People to its Staff

The CRM has Welcomed Several New People to its Staff

6 new people have joined the CRM in several capacities during the last two months.In February and March we have welcomed several new people that have joined the CRM to work both at the research support team and the CRM research staff....