Select Page

Eva Miranda, destacada matemàtica catalana i catedràtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, ha estat inclosa a la iniciativa #científicasCASIO coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Matemàtica. Aquest projecte de la Divisió Educativa de CASIO celebra i promou les contribucions de les dones en ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques, inspirant a nenes i joves a explorar aquestes disciplines.

La matemàtica catalana Eva Miranda, catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya i investigadora adscrita al CRM, ha estat seleccionada per formar part de la iniciativa #científicasCASIO, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Matemàtica. Aquest projecte, impulsat per la Divisió Educativa de CASIO, té com a objectiu celebrar i difondre les contribucions de les dones en el camp de la ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques (STEAM).

Eva Miranda ha estat reconeguda juntament amb les matemàtiques Griselda Pascual, Maria Bras-Amorós i Pilar Bayer. Miranda treballa en el camp de la geometria simplèctica,
un vessant de la geometria que explica fenòmens de la física com les trajectòries de les partícules o els moviments dels planetes.

La iniciativa #científicasCASIO busca no només reconèixer aquestes contribucions, sinó també inspirar a futures generacions, especialment a nenes i joves, a considerar carreres en àrees STEAM. Les figures de científiques destacades com Miranda són il·lustrades en les cobertes de les calculadores distribuïdes als estudiants, combinant així l’art i la ciència d’una manera educativa i motivadora.

A més de la seva inclusió en #científicasCASIO, Miranda ha rebut nombrosos premis i reconeixements al llarg de la seva carrera, inclosos el premi ICREA, el Premi François Deruyts de l’Acadèmia Real de Bèlgica, i la Càtedra d’Excel·lència de la Fondation Sciences Mathématiques de París.

Podeu consultar la pàgina web dedicada sobre la vida i recerca d’Eva Miranda, on trobareu també la seva il·lustració.

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

CRM Comm

Pau Varela & Mariona Fucho

CRMComm@crm.cat

 

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project The MSCA-COFUND TOUCH project, spearheaded by the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), has been funded under the prestigious Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) and the Horizon Europe...

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

The roundtable titled “And after the Degree, What?” held at the Universidad de La Rioja, during the Conference of Deans of Mathematics, explored various career options for mathematics graduates, such as academia and industry. David Romero, head of the Knowledge Transfer Unit (KTU) at CRM, discussed the unique aspects of industrial PhDs, emphasizing their value in producing highly qualified professionals.

Participació del CRM a l’EspaiCiència

Participació del CRM a l’EspaiCiència

El passat 13 de març, Andrea Suárez, Fernando Gastón i Marcel Morillas, de la Unitat de Transferència del Coneixement del CRM (KTU), juntament amb Pau Varela i Mariona Fucho, de comunicació i divulgació, van participar a l’EspaiCiència dins del...

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El Premi Abel 2024 ha estat atorgat a Michel Talagrand, matemàtic del Centre Nacional de la Recerca Científica (CNRS) a París, França. Talagrand ha desenvolupat la seva recerca en la teoria de probabilitats i l’anàlisi funcional, disciplines que investiguen el comportament dels processos aleatoris i les propietats dels espais i funcions. El Premi Abel, sovint comparat amb el Premi Nobel de matemàtiques, va ser establert pel govern noruec el 2002 per honorar el 200è aniversari del naixement de Niels Henrik Abel, un matemàtic noruec.

Estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona visiten el CRM

Estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona visiten el CRM

Més de cinquanta estudiants de l’Institut La Vall del Tenes de Barcelona van visitar el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) el 21 de març, com a part de la seva participació en les proves Cangur. Durant la visita, els estudiants van poder conèixer de primera mà el món de la recerca científica a través de tres investigadors predoctorals del CRM, que van compartir els seus coneixements i experiències en camps tan diversos com la biologia matemàtica, neurociència i sistemes dinàmics.

El CRM participa en l’Exporecerca Jove donant un premi especial

El CRM participa en l’Exporecerca Jove donant un premi especial

El CRM va participar a l’edició de l’Exporecerca Jove celebrada del 6 al 9 de març, on va atorgar un premi especial al millor treball de matemàtiques o de contingut matemàtic. L’Exporecerca Jove és una fira de recerca internacional per a estudiants de secundària i batxillerat. Els projectes són avaluats per un jurat qualificat.