Select Page
  • El CRM va participar en l’edició de l’Exporecerca Jove celebrada del 6 al 9 de març, on va atorgar un premi especial al millor treball de matemàtiques o de contingut matemàtic.
  • L’Exporecerca Jove és una fira de recerca internacional per a estudiants de secundària i batxillerat. Els projectes són avaluats per un jurat qualificat.

El passat 6, 7, 8 i 9 de març, el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) va assistir a l’edició d’aquest any de l’Exporecerca Jove, una fira internacional de recerca dirigida a estudiants de secundària i batxillerat. Com a entitat patrocinadora, el CRM va atorgar per primera vegada un premi especial al millor treball de matemàtiques (o de contingut matemàtic).

Entre els projectes presentats per estudiants de tot el món, dos van destacar per la seva qualitat i originalitat, sent premiats per la seva vinculació amb el camp de les matemàtiques. El primer, titulat Einstein i l’XPS, Anàlisi i Modelització de l’Efecte de la Potència de la Font de Rajos X en l’Espectre XPS d’un Pic de Fotoemissió, va ser elaborat per Alex Blinder Ros, estudiant de CIC Batxillerats. Aquest treball profunditza en l’anàlisi i modelització de l’espectre XPS, una aportació notable al camp de la física i la matemàtica aplicada.

D’altra banda, Gabriel López Maza, de l’Aula Escola Europea, va ser reconegut pel seu treball Desafiant la Torrada amb Mantega: Com la Física pot Explicar el Fenomen Observat pel Qual una Torrada Cau per la Part de la Mantega?. Aquest estudi ofereix una anàlisi lúdica i profundament científica sobre un fenomen quotidià, connectant els principis físics amb l’experiència diària de manera enginyosa i educativa.

Els guanyadors rebran com a premi la possibilitat de realitzar una estada amb un dels grups de recerca del CRM, una oportunitat única per aprofundir en els seus interessos científics i col·laborar amb professionals destacats en el camp de la recerca matemàtica.

25 anys d’Exporecerca

El jurat del premi CRM va estar format per Stefano Pedarra, investigador predoctoral del grup de Biologia matemàtica i computacional; Ielyaas Cloete, investigador postdoctoral també del grup de Biologia matemàtica i computacional; i Andrea Suárez, desenvolupadora de software de la Unitat de Transferència del Coneixement (KTU) del CRM. Mariona Fucho, de la unitat de comunicació del CRM, va fer entrega dels premis durant la cerimònia de clausura celebrada al Cosmocaixa.

L’Exporecerca Jove, celebrada des de l’any 2000, es distingeix per ser una plataforma on joves investigadors poden presentar els seus projectes davant un públic ampli i divers, inclosos professionals del sector i altres estudiants amb interessos similars. La mostra permet no només la difusió de la recerca juvenil sinó també un enriquiment cultural i acadèmic, ja que acull participants de tota Espanya i del món.

Aquesta edició ha confirmat, una vegada més, la importància de fomentar la curiositat científica entre els joves i la vitalitat de les matemàtiques com a eina per entendre el món que ens envolta.

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

CRM Comm

Pau Varela & Mariona Fucho

CRMComm@crm.cat

 

Hypatia 2024

Hypatia 2024

El passat dilluns 3 de juny va començar l’Hypatia 2024, un curs d’estiu que es va estendre fins dijous 6 de juny. L’Hypatia és una iniciativa per formar joves investigadors i investigadores i obrir nous camps d’estudi per aquells més sèniors,...

El CRM participa un any més a la Festa de la Ciència

El CRM participa un any més a la Festa de la Ciència

El CRM participa un any més a la Festa de la CiènciaEl Centre de Recerca Matemàtica (CRM) va participar en la 17a Festa de la Ciència amb dos tallers: La La Lambda: Les Matemàtiques de la Música, que va explorar la relació entre les matemàtiques i...

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project The MSCA-COFUND TOUCH project, spearheaded by the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), has been funded under the prestigious Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) and the Horizon Europe...

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

The roundtable titled “And after the Degree, What?” held at the Universidad de La Rioja, during the Conference of Deans of Mathematics, explored various career options for mathematics graduates, such as academia and industry. David Romero, head of the Knowledge Transfer Unit (KTU) at CRM, discussed the unique aspects of industrial PhDs, emphasizing their value in producing highly qualified professionals.

Participació del CRM a l’EspaiCiència

Participació del CRM a l’EspaiCiència

El passat 13 de març, Andrea Suárez, Fernando Gastón i Marcel Morillas, de la Unitat de Transferència del Coneixement del CRM (KTU), juntament amb Pau Varela i Mariona Fucho, de comunicació i divulgació, van participar a l’EspaiCiència dins del...