Select Page

El premi distingeix des de l’any 2019 a la millor tesi doctoral en l’àrea de la ciència dels sistemes complexos defensada a Catalunya en el període anual corresponent.

Blai Vidiella, actualment investigador postdoctoral a Evolution of Networks Lab en el projecte MPA4sustainability Biodiversa i antic membre del grup de recerca de Biologia Matemàtica i Computacional del CRM, ha guanyat el premi Jorge Wagensberg 2023. El premi distingeix a la millor tesi doctoral en l’àrea de la ciència dels sistemes complexos defensada a Catalunya durant l’any anterior.

La tesi, amb el títol Terraformació dels ecosistemes terrestres: enginyeria d’ecosistemes per evitar punts d’inflexió antropogènics, va ser supervisada per Ricard Solé (UPF), Josep Sardanyés (CRM) i Núria Conde (UPF). El treball proposa un procés de terraformació basat en la modificació del genoma de diferents microorganismes per arribar a restaurar l’equilibri d’ecosistemes com els deserts o els oceans, combinant modelització matemàtica i enginyeria genètica.

El treball de Blai Vidiella també ha estat reconegut per la Universitat Pompeu Fabra amb un premi extraordinari per la seva tesi.

El guardó, que està dotat amb un premi en metàl·lic de 1.000 €, ret homenatge a Jorge Wagensberg, professor, investigador i divulgador de la ciència dels sistemes complexos, i és atorgat per l’Associació Catalana per a l’Estudi dels Sistemes Complexos (Complexitat.cat). Complexitat reuneix investigadors de disciplines dispars amb l’objectiu de promoure la recerca i la divulgació de la ciència de la complexitat.

Vols saber-ne més?

Clicant aquí podràs consultar la tesi completa d’en Blai Vidiella 

Pots també llegir el fil de Twitter redactat pel mateix autor on explica la seva recerca.

Finalment, podeu assistir a la xarrada que donarà Blai Vidiella el dia 21 de juny durant el Complexitat Day.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Hypatia 2024

Hypatia 2024

El passat dilluns 3 de juny va començar l’Hypatia 2024, un curs d’estiu que es va estendre fins dijous 6 de juny. L’Hypatia és una iniciativa per formar joves investigadors i investigadores i obrir nous camps d’estudi per aquells més sèniors,...

El CRM participa un any més a la Festa de la Ciència

El CRM participa un any més a la Festa de la Ciència

El CRM participa un any més a la Festa de la CiènciaEl Centre de Recerca Matemàtica (CRM) va participar en la 17a Festa de la Ciència amb dos tallers: La La Lambda: Les Matemàtiques de la Música, que va explorar la relació entre les matemàtiques i...

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project

The CRM participates in the MSCA-COFUND TOUCH Project The MSCA-COFUND TOUCH project, spearheaded by the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), has been funded under the prestigious Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) and the Horizon Europe...

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

Exploring Career Pathways for Mathematics Graduates: Insights from the ‘And after the Degree, What?’ Roundtable

The roundtable titled “And after the Degree, What?” held at the Universidad de La Rioja, during the Conference of Deans of Mathematics, explored various career options for mathematics graduates, such as academia and industry. David Romero, head of the Knowledge Transfer Unit (KTU) at CRM, discussed the unique aspects of industrial PhDs, emphasizing their value in producing highly qualified professionals.

Participació del CRM a l’EspaiCiència

Participació del CRM a l’EspaiCiència

El passat 13 de març, Andrea Suárez, Fernando Gastón i Marcel Morillas, de la Unitat de Transferència del Coneixement del CRM (KTU), juntament amb Pau Varela i Mariona Fucho, de comunicació i divulgació, van participar a l’EspaiCiència dins del...

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El matemàtic francès Michel Talagrand guardonat amb el premi Abel 2024

El Premi Abel 2024 ha estat atorgat a Michel Talagrand, matemàtic del Centre Nacional de la Recerca Científica (CNRS) a París, França. Talagrand ha desenvolupat la seva recerca en la teoria de probabilitats i l’anàlisi funcional, disciplines que investiguen el comportament dels processos aleatoris i les propietats dels espais i funcions. El Premi Abel, sovint comparat amb el Premi Nobel de matemàtiques, va ser establert pel govern noruec el 2002 per honorar el 200è aniversari del naixement de Niels Henrik Abel, un matemàtic noruec.