El premi distingeix des de l’any 2019 a la millor tesi doctoral en l’àrea de la ciència dels sistemes complexos defensada a Catalunya en el període anual corresponent.

Blai Vidiella, actualment investigador postdoctoral a Evolution of Networks Lab en el projecte MPA4sustainability Biodiversa i antic membre del grup de recerca de Biologia Matemàtica i Computacional del CRM, ha guanyat el premi Jorge Wagensberg 2023. El premi distingeix a la millor tesi doctoral en l’àrea de la ciència dels sistemes complexos defensada a Catalunya durant l’any anterior.

La tesi, amb el títol Terraformació dels ecosistemes terrestres: enginyeria d’ecosistemes per evitar punts d’inflexió antropogènics, va ser supervisada per Ricard Solé (UPF), Josep Sardanyés (CRM) i Núria Conde (UPF). El treball proposa un procés de terraformació basat en la modificació del genoma de diferents microorganismes per arribar a restaurar l’equilibri d’ecosistemes com els deserts o els oceans, combinant modelització matemàtica i enginyeria genètica.

El guardó, que està dotat amb un premi en metàl·lic de 1.000 €, ret homenatge a Jorge Wagensberg, professor, investigador i divulgador de la ciència dels sistemes complexos, i és atorgat per l’Associació Catalana per a l’Estudi dels Sistemes Complexos (Complexitat.cat). Complexitat reuneix investigadors de disciplines dispars amb l’objectiu de promoure la recerca i la divulgació de la ciència de la complexitat.

Vols saber-ne més?

Clicant aquí podràs consultar la tesi completa d’en Blai Vidiella 

Pots també llegir el fil de Twitter redactat pel mateix autor on explica la seva recerca.

Finalment, podeu assistir a la xarrada que donarà Blai Vidiella el dia 21 de juny durant el Complexitat Day.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Subscribe for more CRM News

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Eva Miranda, conferenciant Hardy per la LMS, durà a terme diverses conferències al Regne Unit durant aquest 2023

Eva Miranda, conferenciant Hardy per la LMS, durà a terme diverses conferències al Regne Unit durant aquest 2023

La London Mathematical Society (LMS) va nomenar Eva Miranda, catedràtica de geometria i topologia de la Universitat Politècnica de Catalunya i membre del CRM, com a Hardy Lecturer de la societat per aquest any 2023, per la seva condició d'”investigadora matemàtica de gran reputació” que alhora “pot adreçar-se a un ampli públic matemàtic”. Com a part d’aquest guardó, la professora Miranda iniciarà aquest mes de maig un cicle de conferències a diversos departaments de matemàtiques a universitats del Regne Unit que durarà fins al setembre.

The CRM Welcomes 3 New Members of its Staff

The CRM Welcomes 3 New Members of its Staff

Three new people joined the CRM during the month of April, both to work with research groups and with the research support team.The Centre de Recerca Matemàtica continues to grow with the recent addition of a postdoctoral researcher, a...

The CRM has Welcomed Several New People to its Staff

The CRM has Welcomed Several New People to its Staff

6 new people have joined the CRM in several capacities during the last two months.In February and March we have welcomed several new people that have joined the CRM to work both at the research support team and the CRM research staff....