El matemàtic argentí va rebre aquest dimecres el prestigiós Premi Abel, concedit per l’Acadèmia de les Ciències i les Lletres Noruega. És la primera vegada que el Premi Abel es concedeix a una persona d’Amèrica Llatina. El premi li ha estat concedit per “les seves contribucions fonamentals en la teoria de la regularitat per Equacions en Derivades Parcials no lineals, inclosos els problemes de frontera lliure i l’equació de Monge-Ampère”. És precisament en aquests temes que ha col·laborat amb els investigadors Xavier Cabré (ICREA-UPC-CRM) i Xavier Ros Oton (ICREA-UB-CRM).

Caffarelli va ser mentor i col·laborador de X. Ros-Oton durant els seus anys de postdoc a la Universitat de Texas a Austin (2014-2017). Les contribucions destacades pel jurat en EDPs i en particular en els problemes de frontera lliure i teoria de la regularitat, són els camps d’estudi de X. Ros-Oton des de fa anys. De fet, en l’article publicat per Nature abans d’ahir, a on expliquen els treballs de Caffarelli, citen el treball de X. Ros-Oton amb Alessandro Figalli (medalla Fields 2018) i Joaquim Serra sobre el problema de Stefan, on perfeccionen els resultats de Caffarelli. L’article, que ha estat acceptat fa pocs dies al Journal of the American Mathematical Society s’explica de manera més divulgativa en aquest article de Quanta Magazine.

Caffarelli també va ser mentor i col·laborador de X. Cabré. La seva col·laboració va començar abans que X. Cabré acabés la seva tesi i en van sortir varis treballs en equacions el·líptiques completament no-lineals. Van escriure conjuntament el llibre ‘Fully Nonlinear Elliptic Equations’ que va ser AMS best-seller. Una altra col·laboració destacada és la seva recerca sobre equacions no-convexes.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda to Deliver Prestigious Nachdiplom Lecture at ETH Zurich

Eva Miranda, a Full Professor at the Universitat Politècnica de Catalunya and affiliated researcher at CRM, has been invited to give a lecture in the Nachdiplom series at ETH Zurich. Her lecture, titled “Singular Symplectic Manifolds,” is scheduled for the fall of 2025 and is expected to delve into the intricacies of this complex topic, a subject she has extensively researched since 2009.

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

We Welcome 6 New Additions to the CRM Team

The Centre de Recerca Matemàtica (CRM) welcomes a dynamic group of members, including Jordi Castellví in Combinatorics, Mariona Fucho Rius as the new Scientific Comm Officer, Alexandre Garcia-Duran in Neuroscience, Pablo Nicolás in Algebra and Geometry, Amaia Vielba in Computational Biology, and Søren István Adorján Dyhr in fluid dynamics. Each brings a unique blend of expertise and interdisciplinary focus, enhancing CRM’s research landscape in mathematics and its applications.

Josep Sardanyés participa un any més al programa ESCOLAB

Josep Sardanyés participa un any més al programa ESCOLAB

Josep Sardanyés, investigador principal del grup de Biologia Matemàtica i Computacional , va impartir una xerrada divulgativa sobre la teoria del caos a estudiants de tercer i quart d’ESO de l’Institut Pla Marcell (Cardedeu) amb el títol “Què és el caos?”.

Doctoral INPhINIT Fellowships – Incoming Call 2024

Doctoral INPhINIT Fellowships – Incoming Call 2024

The CRM is offering 9 positions as part of the INPhINIT Incoming Call 2024 granted by ''la Caixa'' Foundation.Application Deadline: 24 January 2024, 2 pm (Peninsular Spain time)The "la Caixa" Foundation is offering 30 doctoral fellowships for...

The CRM Signs the CoARA Agreement

The CRM Signs the CoARA Agreement

Expanding from earlier initiatives like the San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA) or the Leiden Manifesto, CoARA widens its scope beyond a simple statement of purpose. It actively encourages organizations to pledge their commitment to overhaul their assessment methods within a defined time frame, spanning from 2022 to 2027.

Matemàtiques per a la perfecta cocció de la carn

Matemàtiques per a la perfecta cocció de la carn

La Unitat de Transferència del Coneixement del CRM col·labora en un projecte que aplica models matemàtics per proporcionar un control en temps real per a la cocció de la carn, assegurant una cocció uniforme i al punt desitjat.  A la cuina, com a la...