El matemàtic argentí va rebre aquest dimecres el prestigiós Premi Abel, concedit per l’Acadèmia de les Ciències i les Lletres Noruega. És la primera vegada que el Premi Abel es concedeix a una persona d’Amèrica Llatina. El premi li ha estat concedit per “les seves contribucions fonamentals en la teoria de la regularitat per Equacions en Derivades Parcials no lineals, inclosos els problemes de frontera lliure i l’equació de Monge-Ampère”. És precisament en aquests temes que ha col·laborat amb els investigadors Xavier Cabré (ICREA-UPC-CRM) i Xavier Ros Oton (ICREA-UB-CRM).

Caffarelli va ser mentor i col·laborador de X. Ros-Oton durant els seus anys de postdoc a la Universitat de Texas a Austin (2014-2017). Les contribucions destacades pel jurat en EDPs i en particular en els problemes de frontera lliure i teoria de la regularitat, són els camps d’estudi de X. Ros-Oton des de fa anys. De fet, en l’article publicat per Nature abans d’ahir, a on expliquen els treballs de Caffarelli, citen el treball de X. Ros-Oton amb Alessandro Figalli (medalla Fields 2018) i Joaquim Serra sobre el problema de Stefan, on perfeccionen els resultats de Caffarelli. L’article, que ha estat acceptat fa pocs dies al Journal of the American Mathematical Society s’explica de manera més divulgativa en aquest article de Quanta Magazine.

Caffarelli també va ser mentor i col·laborador de X. Cabré. La seva col·laboració va començar abans que X. Cabré acabés la seva tesi i en van sortir varis treballs en equacions el·líptiques completament no-lineals. Van escriure conjuntament el llibre ‘Fully Nonlinear Elliptic Equations’ que va ser AMS best-seller. Una altra col·laboració destacada és la seva recerca sobre equacions no-convexes.

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

Stay updated to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

[instagram-feed]
Eva Miranda, conferenciant Hardy per la LMS, durà a terme diverses conferències al Regne Unit durant aquest 2023

Eva Miranda, conferenciant Hardy per la LMS, durà a terme diverses conferències al Regne Unit durant aquest 2023

La London Mathematical Society (LMS) va nomenar Eva Miranda, catedràtica de geometria i topologia de la Universitat Politècnica de Catalunya i membre del CRM, com a Hardy Lecturer de la societat per aquest any 2023, per la seva condició d'”investigadora matemàtica de gran reputació” que alhora “pot adreçar-se a un ampli públic matemàtic”. Com a part d’aquest guardó, la professora Miranda iniciarà aquest mes de maig un cicle de conferències a diversos departaments de matemàtiques a universitats del Regne Unit que durarà fins al setembre.

The CRM Welcomes 3 New Members of its Staff

The CRM Welcomes 3 New Members of its Staff

Three new people joined the CRM during the month of April, both to work with research groups and with the research support team.The Centre de Recerca Matemàtica continues to grow with the recent addition of a postdoctoral researcher, a...

The CRM has Welcomed Several New People to its Staff

The CRM has Welcomed Several New People to its Staff

6 new people have joined the CRM in several capacities during the last two months.In February and March we have welcomed several new people that have joined the CRM to work both at the research support team and the CRM research staff....