Els investigadors del CRM presents al Saló de l’Ensenyament 2019

Mar 20, 2019

NULL

1.jpg    IMG_20190322_092842_842.jpg

Del 20 al 24 de març es va celebrar al recinte de la Fira de Montjuic el Saló de l’Ensenyament, dins el qual es va ubicar l’Espai ciència, per iniciativa de la FCRI (Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació). Enguany, es van poder trobar investigadors dels grups de recerca del Centre de Recerca Matemàtica a l’estand  #EspaiCiència2019 el passat divendres 22 de març.


Durant el matí membres del grup de Neurociència Computacional van explicar "La matemàtica del cervell"

1. El mapa del cervell: quines regions del cervell processen el que veiem, el que sentim, o el que planegem? Intentem colorejar-les amb el mínim nombre possible de colors!

2. La capacitat de la nostra memòria: som capaços de recordar tot el que volem? La capacitat de recordar del nostre cervell és il·limitada? Comprovem quants elements (colors, nombres, formes) som capaços de retenir a la memòria. És aquesta quantitat universal, podem entrenar la memòria i fer que aquesta quantitat sigui més gran?

3. Cervell i màquina. Controlant el teu braç i els dels teus companys amb un ordinador: qui no ha somiat amb moure coses sense fer servir el seu cos? I, al contrari, moure el nostre cos sense el nostre control? Explorarem com moure màquines amb els senyals elèctrics dels nostres músculs, i com controlar els nostres músculs amb un ordinador. Us agradaria controlar el braç d’un amic vostre?

A la tarda membres del grup de Sistemes Complexos van parlar sobre Quin temps farà d’aquí tres setmanes!

Perquè no podem saber si d’aquí tres setmanes plourà o farà sol? La resposta ens la dona la teoria del caos. En aquest taller explicarem què és el caos i perquè no ens permet fer prediccions. Per a que pugueu veure el caos amb els nostres ulls farem un experiment amb el doble pèndol.