L’exposició ha inaugurat el Centre d’Art Andorra la Vella i ha reunit una setantena d’obres de Judit Gaset entre les quals es troben l’obra ‘Palau al Vent’, cedida pel CRM.

La mostra va ser inaugurada per la ministra de Cultura i Esports del govern d’Andorra, Silvia Riva, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Xavier Espot.

La sala d’exposicions del Govern d’Andorra, al Parc Central d’Andorra la Vella, es va inaugurar el passat dimarts dia 29 de març amb una exposició sobre l’obra de l’artista andorrana Judit Gaset Flinch. El recull d’obres, un total de 70 procedents de col·leccions públiques i privades que comprèn l’activitat de l’artista des de principi dels anys noranta fins al 2021, repassa l’evolució de l’obra de l’escultora i les diferents etapes per les que ha passat i en les que ha explorat diversos conceptes i materials tals com el bronze o el fang.

L’exposició compta també amb una peça de l’escultora cedida pel Centre de Recerca Matemàtica, ‘Palau al Vent’. L’escultura, que habitualment es pot trobar al Centre de Recerca Matemàtica davant la porta del despatx de direcció, es podrà veure fins al 12 de juny d’aquest any.

Geometries simbòliques

‘Palau al Vent’ forma part de l’etapa tardana de Gaset Flinch, i es podrà trobar exposada a l’espai que porta per títol ‘Geometria simbòliques en ferro’. Aquest bloc temàtic inclou una tria d’obres elaborades a partir de ferro i d’acer i que mostren una reformulació del tòtem on s’hi incorporen inscripcions geomètriques.

Aquest bloc, juntament amb els titulats ‘Ea et Alia’ i ‘Poètica en gres i refractari’, componen una finestra oberta a l’evolució de l’artista al llarg de la seva carrera.

Més informació

CRM Comm Team

CRM Comm Team

Anna Drou | Paula Lomascolo | Pau Varela

CRMComm@crm.cat

A Tale of Mathematics and Climate Science

A Tale of Mathematics and Climate Science

Researchers from the CAFE project have collaborated with the book series Els contes de La Laura i en Joan (The Laura and Joan’s Stories), where the characters explore mathematical models that help predict extreme weather phenomena.

8 Predoctoral Contracts for PhD Students | AEI MTM Projects

8 Predoctoral Contracts for PhD Students | AEI MTM Projects

The Spanish State Research Agency (AEI) call for PhD contracts is currently opened until January 26th 2023, 14.00h CET. This Programme offers positions for the training of graduates who wish to do a PhD at research groups whose projects have been funded by the AEI in 2022.

Subscribe for more CRM News

Subscribe to our mailing list to get the lastest information about CRM activities.

👀Us portem una recomanació de lectura matemàtica per combatre el fred durant el cap de setmana:📖'Mandelbrot the Mag­nificent'📖, de Liz Ziemska, una biografia fantàstica i ficcionada de Benoit Mandelbrot i el seu descobriment del conjunt de Mandelbrot.

https://www.tor.com/2017/11/14/book-reviews-mandelbrot-the-magnificent-by-liz-ziemska/

Ens ha deixat en Joan Girbau, un gran matemàtic, una gran persona.
Impulsor i motor de la @soccatmat de la que en fou president (1986-1990). Com a professor de la @UABBarcelona, va ser font d'inspiració i estima.
Et buscarem reflectit als teus rellotges de sol. Descansa en pau.

🔬 Referents femenins: 567 dones científiques impartiran xerrades a escoles i instituts el 10 de febrer per despertar vocacions a les adolescents

https://beteve.cat/ciencia-i-tecnologia/trobada-dones-cientifiques-vocacions-adolescents-ajuntament-barcelona/

Mathematicians Eliminate Long-Standing Threat to Knot Conjecture

https://www.quantamagazine.org/mathematicians-prove-this-knot-cannot-solve-major-problem-20230202/ via @QuantaMagazine

Load More...