Select Page

Roberto de la Cruz, awarded with a “Borsa Ferran Sunyer i Balaguer 2016”

Apr 27, 2016

Premi Roberto de la Cruz.JPG

​​L’Institut d’Estudis Catalans (www.iec.cat) ha lliurat, el dijous 21 d’abril, els Premis Sant Jordi 2016, corresponents al LXXXV Cartell de premis i de borses d’estudi, que distingeixen obres i investigadors en tots els àmbits de la ciència i de la cultura catalanes. En total, s’han lliurat vint-i-vuit premis i disset borses d’estudi, per un import proper als cent quaranta mil euros.

 

Roberto de la Cruz Morenoestudiant de doctorat al CRM, ha estat el guanyador d’una borsa Ferran Sunyer i Balaguer, pel seu projecte " Sensitivity analysis of multiscale models of tumor growth" per fer una estada de 3 mesos a la University College of London. Les borses d’estudi s’ofereixen als millors projectes d’estudi o de recerca matemàtica relacionats amb la tesi doctoral.
 
Roberto de la Cruz, va acabar els seus estudis de Matemàtiques a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) l’any 2010 i va obtenir el Premi Extraordinari "Fin de Carrera" del Concejo Social de la UNED al millor expedient acadèmic de Matemàtiques (convocatòria 2011). L’any 2012 va finalitzar un Màster en Investigació Matemàtica, a la Universitat de Valladolid i l’any 2014, s’incorporava, amb una beca FI de l’Agaur, al Grup de Recerca "Biologia Matemàtica i Computacional" al Centre de Recerca Matemàtica de la UAB. Actualment està preparant la seva tesi amb Tomás Alarcón (CRM) i Pilar Guerrero (UCL) com a directors de tesi.
 
El seu projecte proposa una modelització estocàtica d’escales múltiples de creixement tumoral, desenvolupant models multiescala de competició entre cèl·lules normals i cancerígenes. L’extensió d’aquests models permeten la inclusió de graus de llibertat espaials i angiogènesis.
 
Des de el CRM, volem felicitar-lo molt calorosament i agrair al IEC aquests Premis, que són una magnífica inversió per a la recerca científica en general, i molt especialment per a la creació i difusió del llenguatge científic català.
 

 

 
Premi guanyadors.JPG