Select Page

40 anys sumant – Escola Joaquim Blume

Feb 20, 2020

NULL

Expo Blume - cartel blanco - web.jpg
L’any 2018, el Centre de Recerca Matemàtica va començar un projecte d’innovació educativa en col·laboració amb l’Escola Joaquim Blume. La iniciativa, impulsada en el marc del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, treballa les matemàtiques de manera que aquestes contribueixin de forma decisiva a fer que l’alumnat pugui entendre millor el món que els envolta per tal de poder-hi actuar amb sentit crític. El Programa Magnet és de fet, una iniciativa que consisteix en aparellar escoles amb centres de recerca de cara a millorar el projecte docent de l’escola com a eina per combatre la segregació escolar.
Al juny de l’any passat va tenir lloc una exposició que plasmava el treball dut a terme durant tot el curs entre l’Escola i el CRM. Els treballs mostraven els diversos processos de recerca que els nens han treballat juntament amb els investigadors del CRM, en què les matemàtiques els han ajudat a entendre millor el món que els envolta per poder actuar-hi amb sentit crític. Així, els alumnes, a través de les matemàtiques, han pogut entendre qüestions relacionades amb la pobresa i la riquesa dels països, la fauna, la cultura i la gastronomia entre d’altres.
Comunicar i mostrar el treball realitzat en el Programa Magnet és bàsic perquè l’entorn conegui l’escola, sàpiga quin és el seu projecte educatiu i canviï la seva percepció social. Per això estem molt contents de presentar-vos el vídeo que el Programa Magnet ha realitzat, on podreu veure un petit recull del treball que s’està realitzant actualment a l’Escola amb la col·laboració dels investigadors del CRM.

 ​