Navigate Up
Sign In
  • CRM
  • CRM
  • CRM
CRM > English > DetallNoticia

nitrecerca20_facebook_capsalera_820x312.jpg

Per tercer any consecutiu, se celebra a Catalunya l’esdeveniment de divulgació de la Nit Europea de la Recerca, que tindrà lloc el 27 i 28 de novembre. Més de 50 entitats científiques de totes les províncies organitzen xerrades, tallers, jocs, experiments i moltes altres activitats per a tots els públics. El programa ja es pot consultar al web lanitdelarecerca.cat.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida. 

Cada any, aquest esdeveniment se celebra l’últim divendres de setembre, tot i que la seva popularitat fa que s’allargui durant els dies previs i el cap de setmana. Aquesta edició, però, degut a la pandèmia, s’ha ajornat dos mesos. Pel mateix motiu, la majoria d’activitats han estat adaptades a format online per arribar a tothom de la forma més segura i còmoda possible. No obstant, qualsevol de les activitats presencials que puguem trobar es realitzaran seguint les mesures de seguretat establertes contra la COVID-19, tot respectant els grups bombolla, i requereixen d’inscripció prèvia.

Entre les diverses activitats del node de Barcelona, coordinat des de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació “la Caixa”, i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), com a entitat coordinadora de tots els nodes de Catalunya, destaquen les diverses activitats organitzades per Pessics de Ciència en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i la Nit Jove de la Recerca, amb la col·laboració de CosmoCaixa. Aquesta inclou nombrosos tallers, com els que formen part de la Nit de la Recerca Nano, especialitzats en nanotecnologia, on veurem com fer grafè amb plastilina o detectar notícies falses. Els participants també podran gaudir d’un Escape Room per viatjar al nanomón


A la programació en línia també trobarem més de 60 microxerrades impartides per investigadores i investigadors sobre temes tan diversos com el cervell, la intel·ligència, la ciència molecular, teràpies, genètica, medi ambient o pedagogia, així com col·loquis i taules rodones en directe, i una lectura teatralitzada de Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram.


Per la seva banda, la Universitat de Barcelona, a través de la seva Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) oferirà una àmplia programació de Cafès Científics virtuals on  es debatrà sobre l’actual pandèmia amb una mirada multidisciplinària.