Navega cap amunt
Inicia
  • CRM
  • CRM
  • CRM
CRM > Català > Recerca > Formació en recerca > Màster de Matemàtiques per als Instruments Financers
Descripció

logoMMIF.pngDes dels anys vuitanta, la recerca matemàtica a Catalunya va començar un notable desenvolupament, en particular en les àrees que tenen aplicació en Finances com són l’estadística,  el càlcul estocàstic i la matemàtica aplicada en general. El Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la CRM varen  contribuir significativament a aquest desenvolupament.

D'altra banda, des dels anys setanta els avenços matemàtics condueixen a una revolució en el món de les finances, sobretot en la gestió de carteres, la valoració de derivats i la cobertura i gestió de riscos. Durant els anys noranta, va sorgir la necessitat de contractar professionals altament qualificats per tal d'incorporar aquestes noves idees i tècniques matemàtiques en la seva gestió diària.

El Mestratge en Matemàtiques en Finances (MMIF) es va establir el 1998 per respondre a aquestes noves necessitats, com a resultat d'un acord entre el Departament de Matemàtiques de la UAB i el CRM. La Borsa de Barcelona és el principal patrocinador, juntament amb les principals institucions financeres.

Aproximadament la meitat dels professors del MMIF són professors de la UAB, Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La resta són professionals de diverses institucions financeres com Borsa de Barcelona, La Caixa, Banc Sabadell, Crèdit Andorrà, SegurCaixa i Catalana Occident.

La part acadèmica del MMIF  correspon a 40 crèdits ECTS, la part de pràctiques a 20 crèdits ECTS i el final informe a 6 crèdits. Les estades de tràctiques es duen a terme principalment a les institucions financeres esmentades.  És a través d'aquestes entitats que mantenim oberts els canals de col·laboració entre el món acadèmic i el professional de les finances.

 

Veure també la pàgina del màster a la UAB