Navega cap amunt
Inicia
  • CRM
  • CRM
  • CRM
Ments Abstractes
Breu descripció
 
El projecte «Ments abstractes», organitzat i recolzat pel Centre de Recerca Matemàtica (CRM) , retrata els matemàtics que es dediquen a la investigació bàsica en matemàtiques.
 
El projecte té com a objectiu apropar l'actitud del matemàtic a la investigació matemàtica, les seves motivacions, les fortes dosis de passió invertides i en última instància, com això es reflecteix en la seva vida diària. El veritable interès en aquest projecte són els propis matemàtics, no les matemàtiques.
 
Els matemàtics que apareixen en el projecte s'han seleccionat entre tots els investigadors (personal propi i visitants) relacionats amb el CRM durant els cursos acadèmics 2008/2009 i 2009/2010. El projecte conté 35 fotografies d'alta qualitat, complementades amb qüestionaris curts.
 
El maig de 2014 es va publicar una edició impresa del projecte «Ments abstractes».
 
Sobre els autors
 
Fernando Rascón: (Vilanova i la Geltrú, 1977) es va iniciar en la fotografia com autodidacta, i més tard va començar la seva educació per dedicar-se professionalment a la fotografia. Va cursar estudis fotogràfics a les escoles de fotografia de Barcelona GrisArt i IDEP. El 2009 va fer dues exposicions de retrats de viatge: «Benares, un viatge sociològic» i «Tòquio, a 15 minuts de la glòria». També ha publicat una sèrie d'imatges a les revistes «Qüestió d'imatge», de l'escola IDEP, «El color humà són tots els colors», editada per la Fundación de Derechos Civiles (CIVILIA) i també en el Periódico de Cataluña (un diari català).

Francesc Creixell: (Girona, 1977) és llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona el 2001. Ha treballat com a investigador en el camp de la navegació inercial durant el període 2001/2004 a l'Institut de Geomàtica. Des de 2005 és professor a la Universitat Politècnica de Catalunya. A més de la seva activitat docent, està fent el doctorat en teoria dels nombres,  alhora que és un gran amant de la fotografia

Podeu veure aquí una versió digital curta del projecte.