Navega cap amunt
Inicia
  • CRM
  • CRM
  • CRM
CRM > Català > DetallNoticia


LaCaixa.jpg

L'Obra Social de la Caixa, en el marc del conveni vigent entre la Caixa i el govern de la Generalitat, ha aprovat el programa de formació en "Recerca Matemàtica Col·laborativa" presentat pel CRM.

El finançament d'aquest programa per part de la Caixa permetrà al CRM oferir nou contractes doctorals i tres de postdoctorals en un període de cinc anys, a partir del Gener de 2014, aproximadament. L'objectiu del programa és incentivar la recerca matemàtica interdisciplinària i col·laborativa en les interfícies més ben representades en el sistema català de recerca, tant a les universitats com en els altres centres CERCA. En la memòria d’aquest programa, per recerca col·laborativa s’entèn “la recerca matemàtica ubicada en una interfície que tingui per objecte el desenvolupament, anàlisi i simulació de models contextualitzats, d’interès fora de les matemàtiques, contrastats mitjançant la interacció amb experimentalistes”.

La implementació d’aquest programa serà similar a la del Pla de Doctorats Industrials impulsat recentment per la Generalitat. En una primera fase de cada convocatòria, s'elaboraran diversos projectes de formació doctoral alineats amb l'objectiu del programa, per regla general definits conjuntament per un investigador en matemàtiques com a director i un codirector d'una altra disciplina. En una segona fase es farà pública una convocatòria on els candidats podran optar a aquells projectes de formació del seu interès.

La previsió és fer una crida a finals del 2013, una segona al cap d’un any i una tercera al cap de dos anys.