Navega cap amunt
Inicia
  • CRM
  • CRM
  • CRM
CRM > Català > Visitants i activitats > Visita el CRM > Estada de recerca Lluís Santaló
Estada de recerca Lluís Santaló
Lluis Santaló.jpg
Lluís Santaló (Girona 1911, Buenos Aires 2001) va dur a terme la seva notable recerca matemàtica en el camp de la Geometria Integral, una àrea de la qual va ser fundador i un dels principals contribuents. Va ser estudiant de Wilhelm Blaschke en Hamburg. Després va servir en l'exèrcit republicà durant la guerra civil espanyola i va emigrar a l'Argentina l’any 1939.
 
Després de deu anys a Rosario es va establir a Buenos Aires, on va ajudar al desenvolupament de la recerca matemàtica i es va convertir en una referència per a tota una generació de matemàtics argentins. També va estar molt compromès amb l'educació matemàtica així com en  la propagació de les matemàtiques dins la societat.
 
En memòria de Lluís Santaló,  el CRM ha creat una estada de recerca que porta el seu nom, adreçada específicament als investigadors matemàtics afiliats a institucions d'Amèrica Llatina, amb les següents característiques:
 
L’estada s'ofereix per un període de dos mesos entre abril i juliol o setembre i desembre. L’estada inclou allotjament gratuït, cobertura mèdica i una assignació mensual de 1.500 euros (import brut).
 
Els visitants que vinguin dins la convocatòria Lluís Santaló hauran d’oferir una xerrada o un mini-curs amb una breu introducció a la seva àrea de recerca durant la seva estada al CRM, que s'anunciarà a la comunitat matemàtica així com als estudiants de postgrau, en particular.


L’estada Lluís Santaló està patrocinada per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC)

La crida s'anuncia al juny.

 

   Sol·licitud