Navega cap amunt
Inicia
  • CRM
  • CRM
  • CRM
CRM > Català > Sobre el CRM > Informació General > Perfil Institucional
Perfil Institucional
 
El CRM va ser creat pel Prof. Manuel Castellet l’any 1984 com un centre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC, l'Acadèmia catalana), a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment el CRM és un consorci entre la Generalitat de Catalunya (Govern català), representada pel seu Departament d'Economia i Coneixement (DEC), l’IEC i la UAB.
 
Per a més informació sobre el Consorci CRM, feu clic aquí.
 
El CRM pertany a l'Agència CERCA dels centres d'investigació patrocinats pel Govern català, i és membre d’ERCOM (European Research Centers on Mathematics), un comitè de la Societat Matemàtica Europea, juntament amb altres centres europeus de naturalesa semblant. També és membre de l’EPDI (European Post-doctoral Institute for the Mathematical Sciences), un consorci per al foment de la mobilitat postdoctoral, i de l'IMSI (Internacional Mathematical Sciences Institute).
 
El CRM és l'entitat gestora de la Barcelona Graduate School of Mathematics (BGSMath) i una institució promotora de Bioinformatics Barcelona (BIB). El CRM és també un node del Instituto Español de Matemáticas (IEMath).
 
Des de l’any 2009, el pressupost del CRM forma part del pressupost públic del Govern català. El finançament bàsic és proporcionat pel DEC a través de contractes anuals. Altres fonts de finançament provenen de convocatòries competitives de la Unió Europea, dels ministeris espanyols o de la Generalitat.
 
El CRM es beneficia també del patrocini d'una sèrie d'institucions (vegeu aquí).
 
L’any 2000 el CRM va ser guardonat per la Generalitat de Catalunya amb la Placa Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic (Imatge).
 
Estructura organitzativa
 
Aquest fitxer PDF mostra un diagrama de l'estructura directiva del CRM.
 
El Consell de direcció inclou:
 
El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en qualitat de President
 
El president de l'Institut d'Estudis Catalans, en qualitat de vicepresident
 
Tres delegats del Departament d'Economia i Coneixement:
El secretari d'Universitats i Recerca
 
El director general de Recerca
 
El director de l'Agència CERCA
Dos delegats de l’Institut d'Estudis Catalans:
Joan Girbau, membre de ple dret de l’IEC
 
Joaquim Agulló, membre de ple dret de l’IEC i actualment vicepresident